We hebben 2 gasten online

PostHeaderIcon Koken met kinderen is leuk!

Hebt u al samen met uw kinderen in de keuken gekookt? 

Samen koken is een leuke activiteit voor thuis en erg leerzaam voor kinderen.

Hierdoor ontdekken ze verschillende smaken en combinatie en daarnaast is het ook nog heel erg gezellig.

 

Kinderen vinden het erg leuk om mama of papa te helpen in de keuken.

Door uw kinderen bij het koken te laten helpen kunnen ze heel veel leren. Samen koken is bovendien een ideale manier om nieuwe smaken te leren ontdekken. Zelfgemaakte gerechten zullen ze gemakkelijker gaan proeven. Ook van de gerechten die leuk worden gepresenteerd zullen kinderen sneller proeven, bijvoorbeeld een boterham belegd met groenten in de vorm van een gezichtje of spruitjes verwerkt in een “piratenstoemp”. Zo kunnen minder geliefde voedingsmiddelen zoals groenten, fruit en melkproducten, uiteindelijk misschien toch een favoriete plaats op het menu verwerven.

 

Kindvriendelijke recepten zijn lekker en gezond en zodanig opgesteld dat kinderen makkelijk kunnen meehelpen met de bereiding en de versiering.

 

Ook kleine kinderen kunnen meehelpen!

Zo kunnen kinderen vanaf 3 jaar kunnen bijvoorbeeld al de ingrediënten klaarzetten, smeerbaar beleg uitsmeren, de bladeren van bladgroenten verscheuren enz.

Vanaf 4 jaar kunnen ze ook hardgekookte eieren pellen, balletjes rollen, bananen prakken en de tafel dekken.

Vijf- en zesjarigen kunnen daarnaast eveneens ingrediënten afwegen en een garde gebruiken.

 

Op zoek naar inspiratie? Kijk op www.123aantafel.be  in de rubriek ‘recepten’. Hier zijn lekkere recepten te vinden op maat van kleuters van ontbijt, tussendoortjes, lunch tot heerlijke warme maaltijden.