Recept van de maand november
Spaghetti met scampi’s in paprikasaus
Ingrediënten:
Voor 4 personen:
- 500 g volkoren spaghetti
- 2 rode, 1 gele en 1 groene paprika
- 1 grote ui
- 2 knoflookteentjes
- 300 g gepelde scampi’s (vers of diepvries)
- 100 ml witte porto
- 1 eetlepels olijfolie
- 250 ml Alpro Soja Cuisine
- Peper, takje rozemarijn
Bereiding:
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in vieren. Leg ze in een schaal en gril ze 5 minuten tot de schil licht begint te verkleuren. Laat afkoelen. Verwijder de schil en pureer de paprika’s met de mixer. Houd enkele blokjes over voor de garnering.
Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit de ui, knoflook en het takje rozemarijn in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de (ontdooide) scampi’s toe en bak alles 3 minuten. Blus met witte porto. Voeg de paprikapuree toe en laat nog 1 minuutje sudderen. Zet op een laag vuurtje en voeg de Alpro Soja cuisine toe. Roer goed door.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dien de spaghetti op met de saus. Werk af met rozemarijn en blokjes paprika.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën |
Kilojoules |
Eiwit |
Vet |
KH |
666 |
2797.2 |
34.0 |
18,0 |
92,0 |